Pažitka
Název:

Cuketovo-bramborové mističky

bezlepkový recept


Cuketovo-bramborové mističky


Ingredience:
Ingredience:
brambory nastrouhané na jemno350 g
cuketa nastrouhaná na hrubo350 g
sůl špetka
pepř špetka
červená cibule nakrájená na jemno1 ks
česnek nakrájený na jemno5 stroužků
vejce2 ks
mouky Jizerky4 lžíce
prášek do pečiva1 ks
niva hrstka
Doporučuji:
kyselé okurky dle chuti
Postup přípravy:

Venku mámé krásné babí léto, doma jsou poslední zásoby domácích cuket a také čerstvě vykopaných brambor na zimu. Když jsem přemýšlela, co uvařím k sobotnímu obědu, napadl mě bramborák. Na bramborákách, ale nemám ráda, že jsou plné oleje a ten z nich přímo i odkapává. Proto jsem se rozhodla, že je pojmu trochu netradičně a prostě jinak. Nedávno jsem si pořídila krásné bílé univerzázní mističky, které se dají použít jak na desert, tak na slané pečivo a vypadají báječně.

Nejprve si důkladně vymáčkneme vodu z brambor a cukety. Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto konzistence "akorát". Pečící papír si nastříháme na čtverečky, dle nádoby, kterou máte k dispozici na pečení Vy. Já čtverečky stříhala cca. na 15 x 15 cm. Vložíme rovonoměrně do připravených mističek a poté vkládáme připravené těsto. Mističky můžete posypat nivou nebo jiným sýrem dle chuti.
Celé pečeme v troubě na 200 stupňů cca 40 až 50 minut.

Podáváme s kyselou okurkou. Přeji Vám všem dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Urbanová

    zavřít okno