

| Těsto: | |
| hladká mouka | 250 g |
| máslo | 120 g |
| sůl | 1/2 lžičky |
| citronová šťáva | 1 lžička |
| vejce | 1 ks |
| studená voda | 50 ml |
| Náplň: | |
| ricotta | 250 g |
| nastrouhaný parmazán | 60 g |
| cuketa | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| česnek | 1 stroužek |
| vejce | na potření těsta |
Vzpomínka na léto plné cuket. Naše rodina hodně často večeří slané koláče. Dokonce bych řekla, že je to jedna z našich a hlavně manželových nejoblíbenějších večeří. Chutnají totiž skvěle teplé i studené.
Z mouky, másla, vajíčka, citronové šťávy, vody a soli vypracujeme těsto a necháme cca 1/2 hodinky odpočnout v lednici.
Mezitím si připravíme náplň. Smícháme ricottu s nastrouhaným parmezánem, směs osolte a přidejte nastrouhaný česnek.
Z těsta vyválejte kruh.Přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu těsta nandejte hotovou sýrovou směs, navrch poskládejte nakrájenou cuketu a opatrně nakrojené okraje těsta zaviňte.
Okraje těsta potřete vajíčkem a koláč upečte v rozehřáté troubě na 190 °C asi 45 minut.