Pažitka
Název:

Cuketový krém s parmezánovými krutony

vegetariánský recept


Cuketový krém s parmezánovými krutony


Ingredience:
Ingredience:
malá cuketa2 ks
malá cibule1 ks
česnek2 stroužky
olivový olej trochu
zeleninový vývar dle potřeby
tymián dle chuti
petrželka dle chuti
bazalka dle chuti
Postup přípravy:

Miluju krémové polévky! Jednak pro jejich jednoduchost a rychlou přípravu, ale především pro to, jak chutnají a vypadají! Vlastně.. mé oči asi milují naservírovaný krém víc než chuťové buňky a zamiluju se dřív než ochutnám. A co vy?

Malou cuketku stačí umýt. Velkou oloupeme,  zbavíme semínek a pak teprve nakrájíme na kostičky. Cibulku nasekanou nadrobno a celé stroužky česneku osmahneme. Přidáme kostičky cukety a restujeme dozlatova. Poté zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou a bujonem-brzy přidám tip, jak bujonuju já). Množství musíme odhadnout tak, aby vznikla krémová konzistence. Povaříme asi 10 min  a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. osolíme, opepříme,  ,,obylinkujeme". Mělo by tam přijít hodně tymiánu nebo bazalky, popř. petrželka a další. Nakonec můžete zjemnit smetanou a naservírovaný krém pokapat olivovým olejem.

Parmezánové krutony

Bagetku, chléb, whatever.. nakrájíme na kostičky. V míse zakápneme olejem, lehce osolíme, opepříme a smícháme s nastrouhaným parmezánem (Gran Moravia). Obsah mísy vysypeme na plech a pár minut pečeme dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno