Ingredience: | |
nahrubo nastrouhaná cuketa | 500 g |
polohrubá mouka | 350 g |
cukr krupice | 200 g |
bílý jogurt | 200 g |
rostlinný olej | 150 ml |
vejce | 3 ks |
kypřící prášek do perníku | 1 ks |
perníkové koření | 1 lžíce |
kakao | 3 lžíce |
hrušky | dle potřeby |
Máte rádi vláčný perník? A potřebujete zpracovat cuketu? Tak obojí zkombinujte a máte super moučník. A pokud máte ještě zralé hrušky, přidejte je taky. Miluju léto a jeho kombinace chutí a vůní.
Příprava je velmi jednoduchá. Cuketu oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Troubu předehřejte na 180°C.
Vejce vymíchejte s cukrem do pěny, mouku prosejte spolu s kakaem a kypřícím práškem. Do vaječné hmoty vmíchejte jogurt, olej a po částech přisypávejte sypké smíchané ingredience a nakonec přidejte cuketu. Důkladně vše spojte a vlijte na vyšší plech s pečícím papírem nebo vymazaný a moukou vysypaný. Povrch urovnejte a poklaďte nakrájenými hruškami.
Pečte 35 minut, zkuste špejlí.
Podrobné info: