Pažitka
Název:

Cuketový perník s hruškami


Cuketový perník s hruškami


Ingredience:
Ingredience:
nahrubo nastrouhaná cuketa500 g
polohrubá mouka350 g
cukr krupice200 g
bílý jogurt200 g
rostlinný olej150 ml
vejce3 ks
kypřící prášek do perníku1 ks
perníkové koření1 lžíce
kakao3 lžíce
hrušky dle potřeby
Postup přípravy:

Máte rádi vláčný perník? A potřebujete zpracovat cuketu? Tak obojí zkombinujte a máte super moučník. A pokud máte ještě zralé hrušky, přidejte je taky. Miluju léto a jeho kombinace chutí a vůní.

Příprava je velmi jednoduchá. Cuketu oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Troubu předehřejte na 180°C.

Vejce vymíchejte s cukrem do pěny, mouku prosejte spolu s kakaem a kypřícím práškem. Do vaječné hmoty vmíchejte jogurt, olej a po částech přisypávejte sypké smíchané ingredience a nakonec přidejte cuketu. Důkladně vše spojte a vlijte na vyšší plech s pečícím papírem nebo vymazaný a moukou vysypaný. Povrch urovnejte a poklaďte nakrájenými hruškami.

Pečte 35 minut, zkuste špejlí. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno