

| Ingredience: | |
| polohrubá mouka | 2 hrnky (250 ml) |
| nastrouhaná cuketa | 2 hrnky |
| cukr krupice | 3/4 hrnku |
| mléko | 1 hrnek |
| prášek do perníku | 1 ks |
| skořice | 2 lžičky |
| vejce | 2 ks |
| holndské kakao CARLA Chocolate | 2 lžíce |
| olej | 2 lžíce |
| povidla do těsta | 2 lžíce |
| povidla/marmeláda | na promazání perníku |
| moučkový cukr/čokoládová poleva CARLA | na posypání |
Tak jak to v létě bývá, máme k dispozici hodně ovoce a zeleniny. Pokud někdo pěstuje cukety, tak se dostává do situace, kdy je jich opravdu hodně. U nás cukety zpracovávám nejen na zelí, do těstovin, plním masem, smažím cukeťáky, ale i do dezertů, protože díky cuketě jsou krásně vláčné!
Všechny ingredience včetně povidel smícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný plech. Pečeme v troubě asi tak 20-25 minut při 180°C (zkuste do perníku píchnout špejlí, jestli už je upečený). Poté můžeme perník podélně proříznout a natřít marmeládou nebo povidly. Nakonec posypeme poučkovým cukrem, nebo polijeme čokoládovou polevou.
Podrobné info: