Pažitka
Název:

Cuketový perník s povidly


Cuketový perník s povidly


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka2 hrnky (250 ml)
nastrouhaná cuketa2 hrnky
cukr krupice3/4 hrnku
mléko1 hrnek
prášek do perníku1 ks
skořice2 lžičky
vejce2 ks
holndské kakao CARLA Chocolate2 lžíce
olej2 lžíce
povidla do těsta2 lžíce
povidla/marmeláda na promazání perníku
moučkový cukr/čokoládová poleva CARLA na posypání
Postup přípravy:

Tak jak to v létě bývá, máme k dispozici hodně ovoce a zeleniny. Pokud někdo pěstuje cukety, tak se dostává do situace, kdy je jich opravdu hodně. U nás cukety zpracovávám nejen na zelí, do těstovin, plním masem, smažím cukeťáky, ale i do dezertů, protože díky cuketě jsou krásně vláčné!

Všechny ingredience včetně povidel smícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný plech. Pečeme v troubě asi tak 20-25 minut při 180°C (zkuste do perníku píchnout špejlí, jestli už je upečený). Poté můžeme perník podélně proříznout a natřít marmeládou nebo povidly. Nakonec posypeme poučkovým cukrem, nebo polijeme čokoládovou polevou.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno