Pažitka
Název:

Cukrové lusky se sladkokyselou glazurou


Cukrové lusky se sladkokyselou glazurou


Ingredience:
Ingredience:
mladé cukrové lusky500 g
malá cibulka1 ks
voda2 + 1 lžíce
krystalový cukr4 lžičky
kukuřičný škrob1 lžička
jablečný ocet2 lžíce
pepř špetka
Postup přípravy:

Superrychlá pikantní příloha. A přitom velmi chutná. Nejlepší je k masu.

Z lusků odstraníme stopky a propláchneme vodou. Přendáme do mísy, která je vhodná do mikrovlnné trouby. Přidáme cibuli, kterou jsme přepůlili a nakrájeli na půlkolečka. Přidáme 2 lžíce vody. Promícháme a dáme do mikrovlnky na nejvyšší výkon cca na 6 minut.  Vždy po 2 minutách promícháme. Lusky by měly změknout, ale zůstat křupavé. Než se lusky uvaří, rozmícháme vodu, ocet, cukr, pepř a škrob v misce. Dáme do mikrovlnky na nejvyšší výkon cca na 30 - 45 vteřin - dokud směs nezhoustne. Pak ji přendáme k luskům a promícháme. Směs obalí lusky - vypadají jako by měli lesklou glazuru a zároveň jim dodají pikantní chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno