

| Ingredience: | |
| falešná svíčková | 500 g |
| slunečnicový olej | dle potřeby |
| větší cibule | 1 ks |
| chilli paprička | dle chuti |
| červená paprika | 1 ks |
| čedar, nebo jiný oblíbený sýr | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| Marináda: | |
| červené víno | 1/2 dcl |
| sojová omáčka | 2 lžíce |
| dijonská hořčice | 1 lžíce |
| třtinový cukr | 1 lžička |
| Topinky: | |
| chléb opečený na sucho | dle potřeby |
| máslo | 50 g |
| česnek | 3 stroužky |
| sůl | dle chuti |
Chystáte nějakou oslavu, čekáte návštěvu, nebo jen nevíte, co připravit k večeři? Mám pro vás skvělý tip na vynikající topinky s masovou směsí, po kterých se jenom zapráší.
Připravíme si veškeré suroviny.
Stejně tak suroviny na marinádu a na topinky.
Maso nakrájíme na tenké nudličky.
Do skleničky nalijeme červené víno.
K vínu přidáme sojovou omáčku.
K marinádě přimícháme hořčici a třtinový cukr.
Maso důkladně opepříme a osolíme.
Asi z poloviny marinády obalíme maso.
Mezitím nakrájíme papriku na proužky.
Cibuli nakrájíme na kolečka.
Čili papričku zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky.
Připravíme si i česnek.
Nyní osmažíme na mírném plameni cibuli na oleji. Použijeme asi 2-3 lžíce klasického slunečnicového oleje.
Osmažíme jí do zlatavé barvy. Vyjmeme z pánve.
Na oleji po cibuli restujeme maso s paprikou a čili. Cca 1-2 minuty a poté přilijeme zbylou marinádu, kterou necháme na mase zhoustnout.
Máslo pomocí vidličky rozetřeme spolu se solí a česnekem. Topinky opečeme na sucho buď na pánvi, nebo v troubě na mřížce.
Můžeme přidat i nasekanou oblíbenou bylinku. Já jsem přidal 5 lístků bazalky.
Na opečenou topinku natřeme ochucené máslo, navrstvíme masovou směs, přidáme osmaženou cibulku a posypeme čedarem, nebo jiným výraznějším sýrem.
PŘEJI DOBROU CHUŤ !