Pažitka
Název:

Ďábelsky čokoládové brownies


Ďábelsky čokoládové brownies


Ingredience:
Ingredience:
máslo115 g
kvalitní tmavá čokoláda (nejlépe 85%)170 g
cukr krupice330 g
velká vejce3 ks
kvalitní německé kakao25 g
polohrubá mouka90 g + 2 lžíce
sůl1/2 lžičky
Postup přípravy:

Zkusil jsem čokoládové brownies podle amerického receptu poprvé nedávno a dopadlo to tak, že se hnedka snědli. Proto jsem se rozhodl jej upéct znovu. Zkuste taky! Čokoládová rozkoš zaručena.

1. Předehřejeme si troubu na 175°C (bez použití funkce horkovzduch).

2. Rozpustíme pomalu čokoládu s máslem. Smícháme dohromady.

3. Postupně vsypeme cukr a přitom mícháme.

4. Poté postupně přidáme jedno vejce po druhém. 

5. Přidáme kakao a sůl a opět smícháme s čokoládovou směsí.

6. Na závěr přidáme polohrubou mouku a jemně ji smícháme. 

7. Směs přendáme do připravené čtvercové formy a dáme do trouby.

8. Péct budeme 35 až 40 minut.

9. Po upečení vyndáme brownies z trouby a necháme 15 minut odpočinout

10. Vyklopíme z formy a nakrájíme na devět krásných kousků a máme hotovo.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jarda Poustecký

    zavřít okno