

| Korpus: | |
| mandlová mouka | 125 g |
| vejce | 4 ks |
| kakao | 2 lžičky |
| vinný kámen (kypřící prášek) | 2 lžičky |
| kokosový olej | 2 vrchovaté lžíce |
| kokosové mléko | 2 dcl |
| vysokoprocentní hořká čokoláda | 100 g |
| xylitol | dle chuti |
| Krém: | |
| kokosové mléko (tuhá část) | 2 lžíce |
| mascarpone | 250 g |
| šlehačka ke šlehání | 200 ml |
| vysokoprocentní hořká čokoláda | 100 g |
| zralé banány (výborné i s jahodami) | 2 ks |
Milovníci čokolády si přijdou s tímto dortem na své. Nejen, že korpus je čokoládový, ale i krém je plný čokolády. Navíc je bez mouky a bez cukru. Tak pojďme na něj!
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Vyšleháme si bílky. Rozpustíme čokoládu a vmícháme ji k ostatním surovinám. Pak opatrně zašleháme i bílky. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 40 minut.
Vyšleháme si šlehačku. Přidáme rozpuštěnou čokoládu s ostatními surovinami a prošleháme.
Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme krámem, proložíme banánem a necháme nejlépe do druhého dne odležet.
Podrobné info: