Pažitka
Název:

Ďábelský čokoládový dort


Ďábelský čokoládový dort


Ingredience:
Korpus:
mandlová mouka125 g
vejce4 ks
kakao2 lžičky
vinný kámen (kypřící prášek)2 lžičky
kokosový olej2 vrchovaté lžíce
kokosové mléko2 dcl
vysokoprocentní hořká čokoláda100 g
xylitol dle chuti
Krém:
kokosové mléko (tuhá část)2 lžíce
mascarpone250 g
šlehačka ke šlehání200 ml
vysokoprocentní hořká čokoláda100 g
zralé banány (výborné i s jahodami)2 ks
Postup přípravy:

Milovníci čokolády si přijdou s tímto dortem na své. Nejen, že korpus je čokoládový, ale i krém je plný čokolády. Navíc je bez mouky a bez cukru. Tak pojďme na něj!

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Vyšleháme si bílky. Rozpustíme čokoládu a vmícháme ji k ostatním surovinám. Pak opatrně zašleháme i bílky. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 40 minut. 

Vyšleháme si šlehačku. Přidáme rozpuštěnou čokoládu s ostatními surovinami a prošleháme. 

Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme krámem, proložíme banánem a necháme nejlépe do druhého dne odležet. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno