Korpus: | |
mandlová mouka | 125 g |
vejce | 4 ks |
kakao | 2 lžičky |
vinný kámen (kypřící prášek) | 2 lžičky |
kokosový olej | 2 vrchovaté lžíce |
kokosové mléko | 2 dcl |
vysokoprocentní hořká čokoláda | 100 g |
xylitol | dle chuti |
Krém: | |
kokosové mléko (tuhá část) | 2 lžíce |
mascarpone | 250 g |
šlehačka ke šlehání | 200 ml |
vysokoprocentní hořká čokoláda | 100 g |
zralé banány (výborné i s jahodami) | 2 ks |
Milovníci čokolády si přijdou s tímto dortem na své. Nejen, že korpus je čokoládový, ale i krém je plný čokolády. Navíc je bez mouky a bez cukru. Tak pojďme na něj!
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Vyšleháme si bílky. Rozpustíme čokoládu a vmícháme ji k ostatním surovinám. Pak opatrně zašleháme i bílky. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 40 minut.
Vyšleháme si šlehačku. Přidáme rozpuštěnou čokoládu s ostatními surovinami a prošleháme.
Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme krámem, proložíme banánem a necháme nejlépe do druhého dne odležet.
Podrobné info: