Pažitka
Název:

Dančí kotlet na medu a hořčici


Dančí kotlet na medu a hořčici


Ingredience:
Ingredience:
dančí kotlet1 kg
plnotučná hořčice3 lžíce
ostrá francouzská hořčice1 lžíce
med2 lžíce
česnek2 stroužky
máslo150 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bobkový list3 ks
nové koření5 kuliček
sušený tymián, nebo větší snítka čerstvého1 lžička
hladká mouka1 lžíce
dančí demi-glace, nebo hovězí vývar200 ml
Postup přípravy:

Další z receptů, co jsem ještě nestihla před pauzou zpracovat. Už se v tom začínám pomalu orientovat, ale jde to ztuha. Buď najdu recept a nebo fotky, nikdy ne obojí dohromady. Doufám, že jednou uspokojivě všechno doženu. 

Každopádně tohle je další z řad dančích receptů (jestli si ještě někdo vzpomíná na moje "trable" s půlkou daňka).

Máslo rozehřejeme v rendlíku, přidáme k němu bobkový list, nové koření, tymián a prolisovaný česnek a na velmi nízkém plameni ho přibližně 5 minut prohříváme, aby se koření rozvonělo. Do prochladlého másla poté vmícháme hořčici a med a vzniklou marinádou potřeme v pekáčku vyskládané, osolené a opepřené maso. Necháme v lednici odpočívat alespoň do druhého dne, klidně ale i 2 - 3 dny. Poté maso pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů 2 hodiny. Maso vyjmeme a udržujeme v teple, výpek propasírujeme, podle potřeby zredukujeme, zaprášíme hladkou moukou a cca 15 minut ho necháme provařit. Maso buď vrátíme do omáčky prohřát, nebo ho na talíři přelijeme hotovou omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Pavlína Popelková

    zavřít okno