Pažitka
Název:

Datlové hrudky z ovesných vloček, bez cukru, s domácími povidly


Datlové hrudky z ovesných vloček, bez cukru, s domácími povidly


Ingredience:
Ingredience:
Ghi125 g
ovesné jemnějí vločky200 g
datle250 g
vejce2 ks
vinný kámen1/2 lžičky
zrníčka z jednoho vanilkového lusku dle chuti
marmeláda/povidla dle potřeby
Postup přípravy:

Po vyhodnocení situace venku, jsme se se synem dohodli, že dopolední vycházka stačila a budeme péct. Navíc má novou zástěru a pořád chce být kuchař (mimo jiné). Krájel datle, odvážil vločky, rozbil vajíčka do mísy....Najednou se ztratil a byl podezřelý klid. Za chvíli jen šustění a odvíjení role pečícího papíru."Mamiiii, nová cesta, su stavař." Cesta pro bagry přes celý obývák až do kycuhyně.

Vejce a Ghii si vytáhneme z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Datle nakrájíme na malé kousky. Všechny suché ingredience dáme do mísy a promícháme. Přidáme vajíčka a opět důkladně promícháme. Na závěr přidáme máslo, které důkladně zapracujeme. Z těsta tvoříme hrudky, které zdobíme povidly či marmeládou 
Pečeme cca 10min na 160 stupňů.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Rosenbergová

    zavřít okno