Ingredience: | |
Ghi | 125 g |
ovesné jemnějí vločky | 200 g |
datle | 250 g |
vejce | 2 ks |
vinný kámen | 1/2 lžičky |
zrníčka z jednoho vanilkového lusku | dle chuti |
marmeláda/povidla | dle potřeby |
Po vyhodnocení situace venku, jsme se se synem dohodli, že dopolední vycházka stačila a budeme péct. Navíc má novou zástěru a pořád chce být kuchař (mimo jiné). Krájel datle, odvážil vločky, rozbil vajíčka do mísy....Najednou se ztratil a byl podezřelý klid. Za chvíli jen šustění a odvíjení role pečícího papíru."Mamiiii, nová cesta, su stavař." Cesta pro bagry přes celý obývák až do kycuhyně.
Vejce a Ghii si vytáhneme z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Datle nakrájíme na malé kousky. Všechny suché ingredience dáme do mísy a promícháme. Přidáme vajíčka a opět důkladně promícháme. Na závěr přidáme máslo, které důkladně zapracujeme. Z těsta tvoříme hrudky, které zdobíme povidly či marmeládou
Pečeme cca 10min na 160 stupňů.