

| Ingredience: | |
| Ghí | dle potřeby |
| kuřecí prsní řízky | 2 ks |
| červená paprika | 200 g |
| pórek | 85 g |
| bílá cibule | 1 ks |
| šalotka | 1 ks |
| sojová omáčka | dle chuti |
| voda | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| baby gril koření | dle chuti |
| maďarská lahůdková paprika Grešík | dle chuti |
| rýže basmati | dle potřeby |
| řasa kombu | velikost poštovní známky |
Mořské řasy zařazuji pravidelně do našeho jídelníčku. Jsou cenné svým složením a přímo nabušené minerálními látkami a vitamíny. Řasa kombu je silnou detoxikační pomůckou na pročištění trávení, celého organismu a na stimulaci štítné žlázy.
Na Ghí si zatáhneme kuřecí maso, osolíme, okořeníme, orestujeme a vyndáme do hrnce a přiklopíme. Na výpeku z masa si orestujeme bílou cibuli a šalotku, přidáme zpět maso, pokrájenou zeleninu a krátce povaříme, nesmí dojít k rozvaření zeleniny. V případě potřeby podlijeme vodou. Synovi jsem odebrala, nám ještě dokořenila a přidala pár kapek sojové omáčky.
Podáváme s rýží basmati. Basmati rýži jsem propláchla vodou, zalila a nechala vařit společně s řasou kombu.