Pažitka
Název:

Dětské cuketové nerizoto s lososem


Dětské cuketové nerizoto s lososem


Ingredience:
Ingredience na rýži:
květák1/2 ks
pórek1 kousek
zeleninový vývar1 malá sklenička
sůl1 špetka
Rizoto:
cuketa1 ks
česnek1-2 stroužky
riccota1/2 kelímku
smetana 12%1 ks
Postup přípravy:

Syn měl chuť na rýži, takže jsem mu nic neřekla a připravila právě tu květákovou. Přece mu to nebudu říkat, aby si to nerozmyslel. A jak baštil!

1. Nejprve si připravíme květákovou rýži.

Květák si rozebereme na růžičky a rozmixujeme na kousky velikosti rýže. Na ghí orestujeme pórek a přidáme květák. Podlijeme vývarem jen tak, aby se ‚rýže‘ nerozvařila.

2. Cuketu si nastrouháme najemno. Na ghí orestujeme česnek a přidáme nastrouhanou cuketu. Vmícháme do "rýže" a spojíme s ricottou, která se rozpustí, ale neprohřívejte dlouho, aby se zelenina nerozvařila.

3. Pokud by "rizoto" příliš zhoustlo, přidejte trochu smetany.

4. Na vedlejší pánvi nebo v horkovzdušné fritéze můžete připravit lososa. 

Toho buďto můžete nechat opravdu fresh nebo pokapat citronkem, lehounce osolit a opepřit. Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, připravíte ho na pánvi s kapkou olivového oleje. Po obou stranách opečete.

Dobrou chuť!

 
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Nedoma

    zavřít okno