Název:Dětské halušky pro děti od 1 roku
dětská jídla
Ingredience:
Ingredience: |
brambory | 350 g |
hladká nebo polohrubá mouka | 110 g |
vejce | 1 ks |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
cibule | 1 ks |
uzené maso | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Postup přípravy:Protože bryndza mi připadá slaná a pro malé děti nevhodná, uvařila jsem tuto starou dobrou slovenskou klasiku v odlehčené verzi pro (nejen) malé strávníky.
Brambory nastrouháme na jemno, smícháme s vejcem a přisypáváme mouku. Množství je spíše orientační, protože hodně záleží na druhu a moučnatosti brambor. Těsto protlačíme přes haluškové síto do vroucí vody a
vaříme, dokud halušky nevyplavou. Mezitím si na malé trošce oleje orestujeme na kostičky nakrájené maso a cibuli. Vmícháme do hotových halušek a přidáme zakysanou smetanu. Dospělí si dosolí (nejlépe přímo do smetany).
Můj tip: Pokud nevlastníte haluškové síto, nemusíte si halušky odpírat. Nasekejte těsto nožem z prkénka do vroucí vody a nebo dělejte halušky malou lžičkou.
Dětská specifika:
- zakysaná smetana je vhodná už od 9 měsíců, proto si s mírnými úpravami dovedu tento recept představit u mladších dětí
- malinko diskutabilní je možná uzené maso (úprava kouřem není úplně vhodná), takže pro nejmenší bych případně nahradila kvalitní šunkou
- cibule se doporučuje od 1 roku, ale je možno ji vyzkoušet už dříve
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno