Pažitka
Název:

Dezert z mandlí, karobu, datlového sirupu a kokosové smetany


Dezert z mandlí, karobu, datlového sirupu a kokosové smetany


Ingredience:
Ingredience:
loupané nesolené mandle150 g
mandlové mléko Provamel dle potřeby
voda dle potřeby
karob4 lžíce
kokosová smetana soyatoo ke šlehání1 balení
datlový sirup2 lžíce
Vivani hot chocolate na posypání
Postup přípravy:

Dostala jsem chuť na nějakou mlsku a z Vánočního pečení mi zbylo poměrně dost mandlí. Takže jsem si řekla, že bych mohla vymyslet nějaký dezertík. Při vytváření dezertu se mi malej několikrát natáhl lžičkou po vyšlehané kokosové smetaně a trochu si uloupil. Když jsem ochutnala tak jsem si řekla, že o takovou dobrotu ho nemůžu připravit.

Namočíme do vysoké sklenice mandle přes noc. Zalijeme je mandlovým mlékem ze 2/3 a z 1/3 vodou, přidáme karob, zamícháme, přikryjeme alobalem a dáme přes noc do lednice.
Ráno vyndáme z lednice, přidáme datlový sirup, rozmixujeme. 
Ušleháme si kokosovou smetanu Soyatoo je dost sladká, není třeba přislazovat. nečekejte od ní úplně pevnou konzistenci.

Pokud budete chtít zdobit světlým krémem je třeba si na jeden dezert odebrat vyšlehanou smetanu. Na jeden dezert 2 lžíce. Já odebrala asi ta 10 lžic.

Smícháme rozmixované mandle se smetanou, já přidala větší polovinu našlehané smetany, krátce směs pomixujeme. Plníme do sklenic, ozdobíme smetanou a posypeme Vivani hot chocolate.

Do dětské verze jsem přidala kulatozrnnou rýži a ozdobila jahodami.

Obdobný dezert lze připravit i z neslaných kešu oříšků.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno