Ingredience: | |
rumpsteak - jemné maso z horní části kýty | 400 g |
bobkový list | 1 ks |
jalovec | 4 kuličky |
nové koření | 4 kuličky |
černý pepř | 4 kuličky |
hřebíček | 2 ks |
koriandr | 4 kuičky |
sušený mletý zázvor | špetka |
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu | dle chuti |
nastrouhaná kůra ze 1/4 pomeranče | dle chuti |
sůl | dle chuti |
sádlo | dle potřeby |
voda | 200 ml |
velká cibule | 2 ks |
Maso z bizona je jako by kombinace hovězího masa a divočiny. Jemné maso s příchutí divočiny. Tuto chuť umocníme divokým kořením.
Veškeré koření natlučeme v hmoždíři. Přidáme obě nastrouhané kůry.
Očištěné a osušené maso osolíme, okořeníme směsí koření. 1 cibuli nakrájíme na slabší kolečka. Do nádoby dáme polovinu cibule, na ni maso a zasypeme druhou polovinou cibule. Nádobu uzavřeme a necháme nejlépe přes noc odležet. Pak vyjmeme maso - cibuli vyhodíme.
Vymažeme nádobu pomalého hrnce sádlem. Druhou cibuli opět nakrájíme na slabší kolečka. Polovinu cibule dáme na dno, na ni maso a zasypeme zbytkem cibule. Podlijeme vodou. Zapneme pomalý hrnec na stupeň II. na 4 hodiny. Maso vyjmeme, nakrájíme na asi centimetrové plátky a hned podáváme. Nejlépe s bramborami. Já s opečenými s cibulí.
Podrobné info: