Pažitka
Název:

Divoká roštěná z bizona


Divoká roštěná z bizona


Ingredience:
Ingredience:
rumpsteak - jemné maso z horní části kýty400 g
bobkový list1 ks
jalovec4 kuličky
nové koření4 kuličky
černý pepř4 kuličky
hřebíček2 ks
koriandr4 kuičky
sušený mletý zázvor špetka
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu dle chuti
nastrouhaná kůra ze 1/4 pomeranče dle chuti
sůl dle chuti
sádlo dle potřeby
voda200 ml
velká cibule2 ks
Postup přípravy:

Maso z bizona je jako by kombinace hovězího masa a divočiny. Jemné maso s příchutí divočiny. Tuto chuť umocníme divokým kořením.

Veškeré koření natlučeme v hmoždíři. Přidáme obě nastrouhané kůry.

Očištěné a osušené maso osolíme, okořeníme směsí koření. 1 cibuli nakrájíme na slabší kolečka. Do nádoby dáme polovinu cibule, na ni maso a zasypeme druhou polovinou cibule. Nádobu uzavřeme a necháme nejlépe přes noc odležet. Pak vyjmeme maso - cibuli vyhodíme.

Vymažeme nádobu pomalého hrnce sádlem. Druhou cibuli opět nakrájíme na slabší kolečka. Polovinu cibule dáme na dno, na ni maso a zasypeme zbytkem cibule. Podlijeme vodou. Zapneme pomalý hrnec na stupeň II. na 4 hodiny. Maso vyjmeme, nakrájíme na asi centimetrové plátky a hned podáváme. Nejlépe s bramborami. Já s opečenými s cibulí.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno