

| Ingredience: | |
| hovězí maso nakrájené na kostky | 350 g | 
| cibule | 1 ks | 
| mrkev | 1 ks | 
| celer | 1/4 ks | 
| hladká mouka | dle potřeby | 
| bobkový list | 1 ks | 
| nové koření | 3 kulličky | 
| jalovec | 3 kuličky | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | špetka | 
| hotové bramborové šulánky | dle potřeby | 
Hovězí maso u nás máme moc rádi. A když se něco dusí na plotýnce pod pokličkou, přepadá mne uklidňující pocit, že je doma vše, jak má být. Tento recept vznikl z toho, co mi před vařením přišlo pod ruku.
Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a na prudkém ohni ho necháme zatáhnout ze všech stran. Podlijeme troškou vody, zmírníme oheň a přidáme koření. Maso necháme zvolna dusit do poloměkka, v případě potřeby podlijeme vodou (pivem, červeným vínem). Přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a dusíme vše společně. Podle chuti dosolíme, opepříme. Podáváme s opečenými bramborovými šulánky.
Podrobné info: