Pažitka
Název:

Divoké hovězí kostky s bramborovými šulánky


Divoké hovězí kostky s bramborovými šulánky


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso nakrájené na kostky350 g
cibule1 ks
mrkev1 ks
celer1/4 ks
hladká mouka dle potřeby
bobkový list1 ks
nové koření3 kulličky
jalovec3 kuličky
sůl dle chuti
pepř špetka
hotové bramborové šulánky dle potřeby
Postup přípravy:

Hovězí maso u nás máme moc rádi. A když se něco dusí na plotýnce pod pokličkou, přepadá mne uklidňující pocit, že je doma vše, jak má být. Tento recept vznikl z toho, co mi před vařením přišlo pod ruku.

Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a na prudkém ohni ho necháme zatáhnout ze všech stran. Podlijeme troškou vody, zmírníme oheň a přidáme koření. Maso necháme zvolna dusit do poloměkka, v případě potřeby podlijeme vodou (pivem, červeným vínem). Přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a dusíme vše společně. Podle chuti dosolíme, opepříme. Podáváme s opečenými bramborovými šulánky.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno