Pažitka
Název:

Dobrota z amarantových vloček a kokosového mléka s jablky a hroznovým vínem


Dobrota z amarantových vloček a kokosového mléka s jablky a hroznovým vínem


Ingredience:
Ingredience:
amarantové vločky
kokosové mléko4 lžíce
bílý jogurt6 lžic
chia semínka1 a půl lžičky
mletá skořice1/2 lžičky
med1 lžíce
hroznové víno několik kuliček
neslazené jablečné pyré4 lžíce
Dále budete potřebovat:
zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem1 ks
Postup přípravy:

Také máte rána tak trochu hektická? U nás i přes všechnu snahu, je to bohužel tak snad každé ráno. Syn se vypravuje do školky, manžel do práce, mezitím lítá mladší dcera... Protože snídaně je pro mě, a tak to razím i v rodině, základ dne je třeba, aby to bylo něco rychlého nebo už předchystaného. Tato varianta ranní pochoutky splňuje vše, co je třeba a ke všemu je moc dobrá. Dá se samozřejmě využít i jako vydatná svačinka.

Amarantové vločky nasypeme do zavařovací sklenice. Spolu s nimi kokosové mléko, jogurt, chia semínka a med. Ve sklenici necháme ještě trochu místa na ovoce, které přidáme v dalším kroku. Sklenici zašroubujeme a protřepeme.
Protřepanou sklenici zas odšroubujeme a přidáme oblíbené ovoce, v tomto případě jablečné pyré a škořici. V případě amarantových vloček můžeme hned jíst, pokud bychom použily jiné vločky, např. ovesné, tak je lepší nechat je pořádně nasáknout mlékem, ideálně přes noc.
Sklenici můžeme nechat v lednici přes noc, kde do sebe vločky více nasáknou mléko a změknou. Takto připravené kaše vydrží v lednici až 3 dny. Záleží na zralosti ovoce. Můžeme pak jíst přímpo ze sklenice, nebo si přendat do misky a pomocí dalších vrstev jako dalšího ovoce a jogurtu si vytvořit opravdu sytou pochoutku.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno