Pažitka
Název:

Domácí BBQ omáčka


Domácí BBQ omáčka


Ingredience:
Ingredience:
passata500 ml
třtinový cukr6 lžic
vinný ocet60 ml
worchestrová omáčka2 lžíce
uzená paprika1 lžíce
kajenský pepř (dle chuti)1 - 3 lžíce
česnek4 stroužky
nové koření3 kuličky
bobkový list1 ks
normální či uzená sůl1 lžička
tmavý rum1 lžíce
Postup přípravy:

BBQ - barbecue omáčka je nepostradatelná při grilování.

Používá se na hovězí, vepřové i kuřecí maso. Největší klasika jsou grilovaná barbecue žebra. Receptů jsou desítky nebo stovky, prostě strašně moc. Základ je vždy rajčatový. Použít se dají rajčata, passata, protlak nebo kečup. Sladí se cukrem, melasou nebo medem a přidává se do ní uzená paprika nebo uzená, kouřová sůl.

Česnek nasekejte hodně najemno a nové koření roztlučte v hmoždíři. Do rendlíku dejte všechny ingredience KROMĚ passaty a rumu. Na mírném ohni vařte 10 minut. Hlídejte a míchejte.  

Po deseti minutách přidejte passatu a vařte dalších 15 minut. Opět nezapomeňte míchat, ať se vám omáčka nepřipálí.

Po dovaření vmíchejte lžíci rumu. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno