Pažitka
Název:

Domácí budapešťská pomazánka


Domácí budapešťská pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
tučný tvaroh1 balení
smetana trochu
máslo kousek
sůl dle chuti
mletá paprika špetka
domácí nakládaná paprika1 malá sklenička
čerstvá paprika na ozdobení
Postup přípravy:

Milujeme pomazánky v jakékoliv podobě a tvaru. Dnes ráno přišla na řadu jedna z mých nejoblíbenějších.

Tvaroh, smetanu a máslo utřeme společně do pěny, přidáme rozmixovanou nakládanou papriku, sůl, mletou papriku a nakonec i tu čerstvou na kousíčky nakrájenou papriku.

Tip:
Ještě je moc dobré přidat cibulku:
1) buď najemno nastrouhanou čerstvou cibuli
2) a nebo nakrájenou cibuli na kostičky, které jsou povařené v láku od paprik.

Jelikož kojím, a malinká je dost citlivá, v této verzi cibule chybí, ale na chuti to neubere.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jana Hrbková

    zavřít okno