Pažitka
Název:

Domácí burger s tuňákovými placičkami


Domácí burger s tuňákovými placičkami


Ingredience:
Ingredience na placky:
tuňáková konzerva120 g
kukuřice mražená/ konzerva60 g
cizrnová mouka1 lžíce
strouhanka2-3 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Paprikový dip:
zakysaná smetana0,5 kelímku
plnotučný tvaroh0,5 vaničky
oranžová paprika1/3 ks
petrželka hrstka
sýr Grana Padano hrstka
sůl špetka
Dále:
houska4 ks
rajče1 ks
ledový salát
Postup přípravy:

Že domácí burgery jsou čím dál tím víc oblíbené víme. Zkusila jsem tedy zdravou verzi i pro ty nejmenší. Když děti navykneme na dobré domácí dipy, určitě si na tatarku ani nevzpomenou.

Konzervovaného tuňáka pečlivě slijeme, dáme do misky a smícháme s povolenou rozmixovanou kukuřicí, moukou a strouhankou. Podle chuti dosolíme, pořádně prohněteme a z hmoty uplácáme karbanátky, které pečeme v troubě při 180°C asi 20 minut. 

Na dip si smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, sýr, bylinky a najemno rozmixovanou a od vody vymačkanou papriku. Podle chuti osolíme.

Housku plníme dipem, karbanátkem,rajčátkem a ledovým salátem. 

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno