

| Ingredience: | |
| větší brambory | 6 ks |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 4 stroužky |
| drcený kmín | dle chuti |
| sypká červená uzená paprika | dle chuti |
| čerstvá majoránka | dle chuti |
| větší červená paprika | 1 ks |
| namočené hříbky | hrst |
| sádlo | 1 lžíce |
| poctivé uzenářské špekáčky | 4 ks |
| hraška pikant | na zahuštění |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Občas najdu v obchodě výborné uzenářské špekáčky a hned je z nich chutný oběd nebo večeře - buřtgulášek.
Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme orestovat pokrájené uzenářské špekáčky a pokrájené brambory. Vše zasypeme uzenou červenou paprikou, zamícháme. Přidáme drcený kmín, namočené houby a pokrájenou červenou papriku, utřený česnek, čerstvou majoránku, pepř a sůl a podlijeme horkou vodou. Dusíme, dokud nejsou brambory měkké. V hrnku rozkvrdláme hrašku a ještě povaříme.
Podáváme s pečivem.