Pažitka
Název:

Domácí buřtguláš


Domácí buřtguláš


Ingredience:
Ingredience:
větší brambory6 ks
cibule1 ks
česnek4 stroužky
drcený kmín dle chuti
sypká červená uzená paprika dle chuti
čerstvá majoránka dle chuti
větší červená paprika1 ks
namočené hříbky hrst
sádlo1 lžíce
poctivé uzenářské špekáčky4 ks
hraška pikant na zahuštění
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Občas najdu v obchodě výborné uzenářské špekáčky a hned je z nich chutný oběd nebo večeře - buřtgulášek.

Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme orestovat pokrájené uzenářské špekáčky a pokrájené brambory. Vše zasypeme uzenou červenou paprikou, zamícháme. Přidáme drcený kmín, namočené houby a pokrájenou červenou papriku, utřený česnek, čerstvou majoránku, pepř a sůl a podlijeme horkou vodou. Dusíme, dokud nejsou brambory měkké. V hrnku rozkvrdláme hrašku a ještě povaříme. 
Podáváme s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno