Pažitka
Název:

Domácí česneková pasta


Domácí česneková pasta


Ingredience:
Ingredience:
česnek libovolné množství
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Geniálně jednoduchý tip na dochucovadlo, které bude pořád po ruce a s jídlem udělá zázrak.

Česnek oloupeme a hodíme do mixéru (případně použijeme tyčový). Zalijeme ho přiměřeným množstvím oleje a rozmixujeme tak, aby nám vznikla kompaktní, jemná pasta. S olejem není třeba to přehánět, ale je dobré vědět, že v tomhle případě funguje jako konzervannt, takže není dobré ho přímo ošidit. Není na tom ovšem hledat žádné složitosti, není co zkazit. Vždycky jde přidat buď česnek nebo olej. Pastu skladujeme v lednici, kde vydrží bez úhony klidně půl roku. 

Jak ještě jinak dochucovat jídlo bez chemie se můžete podívat TADY.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Pavlína Popelková

    zavřít okno