Pažitka
Název:

Domácí čokoláda


Domácí čokoláda


Ingredience:
Ingredience:
kakaové máslo3 lžíce
kokosový cukr3 lžíce
kakao3 lžíce
drcené kakaové boby2 lžíce
Postup přípravy:

Recept na čokoládu podle rawmania.cz už jsem chtěla dlouho vyzkoušet. Konečně přišly potřebné suroviny a já se s chutí vrhla do akce. A jak už to tak bývá, kdo se nedrží receptu, platí. Tudíž první pokus s javorovým sirupem se čokoládě nepodobal ani omylem. Neměla jsem srdce tento drahý špás vyhodit, a tak jsem hmotu namačkala do tvořítka na pralinky. 
Naštěstí druhé kolo už bylo úspěšné, a i když jsem nedodržela raw postup, čokoláda je vskutku luxusní.

Nad parou jsem rozpustila kakaové máslo s cukrem a poté do tekutiny metličkou důkladně vmíchala kakao. 
Směs jsem vylila do formičky/krabičky vystlané pečícím papírem a povrch jsem posypala drcenými kakaovými boby. Tady se fantazii meze nekladou, dejte to, co máte nejraději-oříšky, kokos, sušené ovoce... 
A pak už stačí jen počkat, až čokoláda v lednici ztuhne.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno