Pažitka
Název:

Domácí čokoláda s kokosem a rumem


Domácí čokoláda s kokosem a rumem


Ingredience:
Ingredience:
100% tuk250 g
moučkový cukr250 g
kakao100 g
karamelový puding1,5 balíčku
vanilkový cukr1 ks
nastrouhaný kokos2 - 3 lžičky
rum1 lžička
Postup přípravy:

Čokoládu si připravuje každý rok manžel a letos si ji ochutil kokosem s kapkou rumu. Jindy strouhá třeba kokosový suk. Čokoládky jsou moc chutné.

Všechny suroviny kromě kokosu a rumu rozpustíme ve vodní lázni a mícháme cca 20 minut. Mezitím si připravíme kokos a smícháme s rumem. Do formiček nalijeme malou část čokolády, dáme ztuhnout, pak na špičku nože dáme nastrouhaný kokos s rumem, zalijeme čokoládou a dáme ztuhnout. Nejlépe se vyndává čokoláda, když ji dáme na cca 10 minut do mrazáku, pak vypadne čokoláda sama.

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno