Pažitka
Název:

Domácí čokoládová švestková pomazánka


Domácí čokoládová švestková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
vypeckované švestky1 kg
cukr krupice500 g
vanilkový cukr1 ks
čokoláda na vaření 44% CARLA Chocolate100 g
holndské kakao CARLA Chocolate100 g
rum100 ml
Postup přípravy:

Včera na vodě, dneska v kuchyni a zpracovávám zase švestky. Uvařila jsem luxusní čokoládovou pomazánku ze švestek! Pomazánka je skvělá nejen na křupavý toustík, palačinku, do jogurtu, krémů, nebo i do zakysané smetany k přípravě pohárků s piškotky, ale i jako náplň do dortů, koláčů, závinu, nebo buchet. Tak vřele doporučuji, protože nejen děti ji milují!

Umyté a vypeckované švestky pokrájíme, vložíme do hrnce, zastříkneme pár kapkami vody a povaříme do měkka. Potom ponorným mixérem rozmixujeme do hladka. Vedle v míse si smícháme cukr, kakao, vanilkový cukr, přidáme do švestkové směsi a necháme rozpustit za stálého míchání. Čokoládu na vaření nalámeme na kostičky a přidáme do směsi, kde necháme rozpustit a provaříme za stálého míchání 5 minut. Nakonec přidáme rum, promícháme a plníme do umytých skleniček. Skleničky uzavřeme a sterilujeme při 80°C 15 minut. Pokud uchováte v lednici, nemusí se sterilizovat. Z toho množství jsem měla 10 malých skleniček od jogurtu. Pomazánka je skvělá nejen na křupavý toustík, na palačinku, do jogurtu, do krémů, nebo i do zakysané smetany k přípravě pohárků s piškotky, ale i jako náplň do dortů, koláčů, závinu, nebo buchet.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno