Pažitka
Název:

Domácí čokoládové müsli s kokosem


Domácí čokoládové müsli s kokosem


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky1 hrnek
špaldové vločk1 hrnek
strouhaný kokos1/2 hrnku
slunečnicová semínka3 lžíce
lněná semínka (tmavá a světlá)3 lžíce
hrubě sekané vlašské ořechy hrst
kokosový olej3 lžíce
med2 - 3 lžíce
rozinky hrst
nahrubo nasekaná kvalitní hořká čokoláda60 g
Postup přípravy:

Pečení domácího müsli je už několik let docela hit. A není se čemu divit, protože kupované směsi často obsahují mnoho přidaných cukrů a tuků a se zdravou výživou nemají mnoho společného. Je tedy určitě lepší vytvořit si doma svoji vlastní směs, do které si přidáte pouze to, co máte rádi, ale hlavně máte kontrolu nad tím, co müsli přesně obsahuje. Já jsem doposud domácí müsli nedělala. Většinou kupuji skvělé tubusy z Mixit.cz nebo Müsli Janova Pec. Ale nakonec se mi také zachtělo trochu si pohrát a vytvořit si svoji vlastní granolu. A musím říct, že je to vlastně opravdu taková hra - kombinujete oblíbené suroviny podle aktuální nálady a pokaždé máte možnost vytvořit zase trochu jinou směs. Při pečení müsli božsky voní a já jsem hned po upečení měla co dělat, abych při ochutnávání nesnědla půl plechu. Moje varianta s čokoládou je opravdu vynikající a my jsme si ji hned zamilovali. Uvedené množství vystačí na jednou velkou sklenici hotového müsli, to vám ale doma dlouho nevydrží.

Troubu rozehřejeme na 150 °C. Ve vodní lázni rozehřejeme kokosový olej a med. Ve velké míse smícháme vločky, kokos, semínka a ořechy a zalijeme medovou směsí. Vše dobře promícháme, aby se vločky důkladně obalily, a nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Vločky pečeme cca 15 -20 minut, dokud nejsou krásně zlatavé a voňavé, během pečení je několikrát promícháme. Upečené,  ještě horké müsli vyndáme z trouby a promícháme s rozinkami a čokoládou. Směs necháme zchladnout a pak uložíme do uzavíratelné sklenice.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno