Pažitka
Název:

Domácí Ferrero Rocher


Domácí Ferrero Rocher


Ingredience:
Ingredience:
vlašské ořechy (mandle či lískové)200 g
vypeckované měkké datle (datlová pasta)200 g
kokosový krém (máslo)100 g
kakao1 lžíce
kokosový olejcca 1 lžička - lžíce
rozpuštěná kvalitní hořká čokoláda60 g
kvalitní hořká čokoláda150 g
kokosový olej1 lžička
Postup přípravy:

Tyto kuličky vůbec nemají ambici se chutí vyrovnat známým pralinkám Ferrero Rocher. Tak proč ten název? Když jsem je doma poprvé před pár týdny udělala, manžel je tak prostě nazval a už se to doma chytlo. Jsou navíc mnohem zdravější, ale chuťově jsou prostě dokonalé. Musím směle říct, že se mi opravdu povedly. Obsahují totiž samé dobré suroviny, ze kterých nemůže vzniknout nic špatného. Poprvé jsem v tomto receptu použila mnou náhodně objevený kokosový krém (nebo chcete-li máslo), který je tak dobrý, že ho tajně užírám i samotný. Tento 100% kokosový krém můžete sehnat na několika eshopech, ale narazíte na něj i v prodejnách arabských nebo asijských potravin. Já už jsem si doma udělala pěknou zásobičku, protože je to skvělá ingredience nejenom na dezerty. Ale teď zpátky k mým kuličkám. Rozhodně potěší všechny milovníky čokolády, ale není v nich ani gram přidaného cukru. Já už je v poslední době dělala asi 3x a pořád z lednice mizí závratnou rychlostí a díky nim jsem si spotřebovala veškerou dávku mých vyloupaných vlašáků. Kromě toho, že se s nimi ládujeme doma, tak je používám jako takovou hezkou formu dárečku, když chci někoho potěšit. Věřím, že vám budou chutnat tak, jako nám doma.

Ořechy v mixéru rozsekáme co nejvíc na jemno jak to jen jde. Přidáme datle nebo změklou datlovou pastu a pak také změklý kokosový krém. Znovu vše společně proženeme mixérem. V dalším kole přidáme ke směsi ještě kakao, rozpuštěnou čokoládu a kokosový olej. Množství kokosového oleje vždy volí, podle toho, jakou má přesně směs konzistenci. Když je velmi tuhá, dám polévkovou lžíci, jinak dám spíš vrchovatou lžičku. Naposledy vše ještě jednou rozmixujeme, až získáme kompaktní hmotu. Čistýma rukama válíme z hmoty v dlani kuličky o velikosti takových klasických pralinek. Odkládáme na rovný podnos a hotové kuličky dáme na hodinu do mrazáku ztuhnout.

Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a přidáme kokosový olej. Dejte pozor, ať t s ním nepřeženete, poleva by potom byla moc tekutá. Kuličky vyndáme z mrazáku a hned máčíme pomocí vidličky do čokolády a dáme zatuhnout na tác vyložený pečícím papírem. Poté dáme kuličky ztuhnout do lednice. Uchováváme je v lednici, vydrží tam docela dlouho. Ale u nás kuličky pořád někdo hodí tajně užírat (smích).

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno