Pažitka
Název:

Domácí gnocchi s omáčkou arrabbiata


Domácí gnocchi s omáčkou arrabbiata


Ingredience:
brambory500 g
vejce1 ks
polohrubá mouka250 g
sůl špetka
rajčata500 g
pepř špetka
víno1 dcl
sušená rajčata hrst
česnek1 stroužek
chilli paprička1 ks
celer1 ks
mrkev1 ks
opražená slanina100 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Kdo by odolal domacím nokům s oprazenou slaninkou?

Na gnocchi potřebujeme 500g brambor, 1 vejce a 250g polohrubé mouky. Uhněteme těsto, které rozválíme na váleček, z něhož vykrájíme samotné gnocchi a vidličkou vytvarujeme drážky, aby se nám v nich hezky držela omáčka. V osolené vodě povaříme, dokud nám gnocchi nevyplavou na hladinu.

Na omáčku si připravíme 500g čerstvých rajčat, které necháme 20 minut podusit, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme trochu vína, pár sušených rajčat, 1 stroužek česneku, 1 chilli papričku a necháme mírně povařit. Opět dochutíme solí a pepřem.

Jako malé vylepšení jsme přidali celer a mrkev nakrájené na tenké plátky a 100g opražené slaniny.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno