

| Celozrnné bulky (8 ks): | |
| hladká mouka | 100 g |
| clozrnná špaldová mouka | 300 g |
| voda | 250 ml |
| máslo | 40 g |
| sušené droždí | 1 balíček |
| cukr krystal | 1 lžička |
| sůl | 1 a 1/2 lžičky |
| drcený kmín | 1/2 lžičky |
| sezamová semínka | dle potřeby |
| Karbanátky (8 ks): | |
| mleté hovězí maso | 500 g |
| vejce | 1 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| sůl | 1 lžička |
| majoránka | 1/2 lžičky |
| Dresink: | |
| zakysaná smetana 15% | 200 g |
| menší cibule | 1/2 ks |
| sterilovaná okurka | 1 ks |
| plnotučná hořčice | 1 lžička |
| řeřicha | hrst |
| sůl | dle chuti |
| cukr | dle chuti |
| Na ozdobu: | |
| plátkový sýr | 4 ks |
| ledový salát | dle potřeby |
| rajče | dle potřeby |
Manžel mi asi tři dny básnil o tom, že by si dal pořádný hamburger. Jenže zároveň jako sportovec si drží štíhlou linii (smích) a tak jsem se pokusila jeho přání vyplnit v trochu odlehčené, ale zároveň stejně chutné verzi hamburgerů. Myslím, že se to povedlo.
Celozrnné bulky 8 ks:
Těsto nechávám vymíchat a vykynout pekárnu na chleba - program Příprava těsta. Z vykynutého těsta tvořím bochánky o hmotnosti cca 80 g a nechám ještě trochu vykynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Potřu vodou a posypu sezamovými semínky. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut.
Karbenátky 8 ks:
Maso smícháme s vejcem, rozdrceným česnekem, solí a majoránkou. Necháme chvilku odležet a tvoříme karbenátky. Pečeme v troubě na pečícím papíru cca 15 minut při 200 stupních.
Dresink:
Cibuli nasekáme najemno, okurku nastrouháme najemno, smícháme s hořčicí, nasekanou řeřichou a smetanou. Dochutíme solí a cukrem.
Na ozdobu:
Bulky si podélně rozkrojíme, obložíme karbenátkem, plátkem sýru, zeleninou a navrch dresinkem ze zakysané smetany.
Podrobné info: