Pažitka
Název:

Domácí houstičky


Domácí houstičky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka300 g
polohrubá mouka200 g
vejce + 1 žloutek1 ks
sůl1 lžička
cukr1 lžíce
rozpuštěné máslo3 lžíce
mleéko250 ml
čerstvé droždí30 g
rozpuštěné máslo na potření
mák, kmín nebo semínka na posypání
hrubozrnná sůl na posypání
Postup přípravy:

Také tak milujete čerstvé křupavé pečivo? Musím se přiznat, že já ano. Buď jen tak, nebo namazané máslem. Nebudu tady psát, že denně si rohlíky a housky pečeme, ale tu a tam děti dostanou chuť na domácí houstičky a já jim je tedy jednou za čas ráda upeču. Zrovna nedávno si na ně Lucinka zase vzpomněla :-)

Z vlažného mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Zbytek surovin dáme do mísy, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejných kousků, každý pak na další tři menší a upleteme houstičky. Na plechu je necháme ještě chvíli kynout, potřeme je rozpuštěným máslem a posypeme mákem nebo kmínem a hrubozrnnou solí. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 stupňů cca 20 minut.
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno