Pažitka
Název:

Domácí hovězí ve vlastní šťávě


Domácí hovězí ve vlastní šťávě


Ingredience:
Ingredience:
hvoězí kližka2 kg
škvařené sádlo500 g
hovězí vývar300 ml
sůl1 lžička
Postup přípravy:

Pomalý hrnec verzus papiňák. Vyzkoušela jsem na domácí hovězí ve vlastní šťávě obě verze. Chuťově jsou k nerozeznání, ale časově je na tuto dobrotu tlakový hrnec úspornější. 

Z opláchnutého a osušeného masa odstraníme blány a šlachy. Maso nakrájíme na menší kostky o velikosti cca 3 cm x 3 cm, vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce a promícháme se solí a sádlem, které jsme také nakrájeli na kostky.

Do hrnce můžeme na vyvaření přidat blány a šlach. Vše zalijeme vývarem a zakryjeme poklicí. Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, zapneme na II. stupeň a vaříme 6 hodin.

Měkké maso rozšťoucháme šťouchadlem na brambory na námi požadované kousky, nandáme do sklenic a uzavřeme šroubovacím víčkem.

Maso také můžeme se stejným množstvím ostatních surovin uvařit v papiňáku, kde bude zcela měkké za 60 minut. 

Pokud budeme chtít maso uskladnit delší dobu, naplněné sklenice zavaříme.

Na dno velkého hrnce dáme utěrku, naskládáme sklenice a zalijeme do poloviny vodou. Přiklopíme a od doby varu vaříme na slabém plameni 60 minut. Druhý den tento proces zopakujeme.

Takto připravené maso chutná namazané na čerstvém pečivu.

Hodí se do rychlých přesnídávkových polévek, na špagety, rizoto i na pomazánku.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno