Pažitka
Název:

Domácí jemná hermelínová pomazánka


Domácí jemná hermelínová pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
velký hermelín1 ks
vejce uvařené natvrdo2 ks
měkký salám200 g
větší nastrouhaná cibule1 ks
kurkuma špetička
nať z jarní cibulky dle chuti
zakysaná smetana1 kelímek
majolka1 sáček
sůl dle chuti
pepř dle chuti
jarní cibulka nebo petrželka na ozdobení
Postup přípravy:

Venku to vypadalo na déšť a nic z toho není, takže k posezení pár chlebíčků z domácí hermelínovou pomazánkou, je bašťácká a mizí a mizí...

Všechny uvedené suroviny mimo zakysané smetany a majolky nahrubo nastrouháme. Osolíme, opepříme, smícháme se zakysanou smetanou a majolkou nebo jen s ochucenou zakysanou smetanou (můžeme k ní přidat i lžičku dijonské hořčice). Promícháme, necháme tak dvě hodiny uležet, pokud Vám to mezitím nikdo nesní, podáváme na toustovém tmavém chlebu nebo na nakrájených bagetách. Zdobíme nastrouhaným salámem a pažitkou nebo petrželkou - kudrnkou.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno