Pažitka
Název:

Domácí kečup


Domácí kečup


Ingredience:
Ingredience:
zralá rajčata1 kg
sladká jablka2 ks
větší cibule2 ks
olivový olej2 lžíce
třtinový cukr100 g
růžová himalájská sůl1 a 1/2 lžičky
sladká paprika1/2 lžičky
vinný ocet2 lžíce
pepř (případně kajenský) dle chuti
Postup přípravy:

Klasický kečup doma v kuchyni moc nevyužívám. Tohle je ale úplně jiná liga. Můžete ho použít jako základ na domácí pizzu nebo do těstovin, které s touto pochoutkou povýšíte na delikatesu.

1. Rajčata nakrájíme do kříže, spaříme a oloupeme. Vykrojíme z nich tvrdší středy, zbavíme je semínek a nakrájíme na malé kousky. 

2. Stejně tak vykrájíme jablka, oloupeme a pokrájíme.

3. V kastrolu si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme jablka, sladkou papriku a orestujeme. Poté zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř  ocet. Vše necháme cca 1 hodinu probublávat, dokud směs nezhoustne.

4. Odstavíme z plotny, rozmixujeme a plníme do vymytých sklenic.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno