Ingredience: | |
zralá rajčata | 1 kg |
sladká jablka | 2 ks |
větší cibule | 2 ks |
olivový olej | 2 lžíce |
třtinový cukr | 100 g |
růžová himalájská sůl | 1 a 1/2 lžičky |
sladká paprika | 1/2 lžičky |
vinný ocet | 2 lžíce |
pepř (případně kajenský) | dle chuti |
Klasický kečup doma v kuchyni moc nevyužívám. Tohle je ale úplně jiná liga. Můžete ho použít jako základ na domácí pizzu nebo do těstovin, které s touto pochoutkou povýšíte na delikatesu.
1. Rajčata nakrájíme do kříže, spaříme a oloupeme. Vykrojíme z nich tvrdší středy, zbavíme je semínek a nakrájíme na malé kousky.
2. Stejně tak vykrájíme jablka, oloupeme a pokrájíme.
3. V kastrolu si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme jablka, sladkou papriku a orestujeme. Poté zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř ocet. Vše necháme cca 1 hodinu probublávat, dokud směs nezhoustne.
4. Odstavíme z plotny, rozmixujeme a plníme do vymytých sklenic.
Podrobné info: