Pažitka
Název:

Domácí kokosová zmrzlina


Domácí kokosová zmrzlina


Ingredience:
Ingredience:
kokosové mléko Aroy-D500 ml
smetana ke šlehání 30%200 ml
cukr krupice150 g
limetková šťáva2 lžíce
nastrouhaná limetková kůra1 lžička
Postup přípravy:

Léto nám právě začíná a já tu mám pro vás domácí kokosovou zmrzlinu. Nejen, že je strašně jednoduchá, ale je i neskutečně dobrá. Na fotce můžete vidět i domácí mangovou zmrzlinu, na kterou bude brzy také recept.

1) Polovinu kokosového mléka nalijeme do rendlíku a zahřejeme společně cukrem tak, aby se cukr úplně rozpustil.

2) Když máme cukr rozpuštěný, do rendlíku přidáme zbytek kokosového mléka a necháme zchladnout.

3) Do vychladlé směsi přilijeme smetanu a přidáme limetkovou šťávu a kůru. Nakonec vše promícháme a dáme do zmrzlinovače. Pokud nejste vlastníkem tohoto přístroje, stačí dát zmrzlinu do nádoby, vložit do mrazáku a každý 20 minut promíchat, dokud vám úplně neztuhne.

4) Před podáváním necháme zmrzlinu trochu povolit při pokojové teplotě.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno