Pažitka
Název:

Domácí kuřátko pečené na jablečném cideru s jablky, baby fíky, pórkem a citronovým tymiánem


Domácí kuřátko pečené na jablečném cideru s jablky, baby fíky, pórkem a citronovým tymiánem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa s kostí2 porce
jablečný cider2 dcl
máslo100 g
střední jablko1 ks
baby fíky1 hrst
chilli paprička2 ks
lístky citronový tymián1 lžíce
bílá část pórku1 ks
kuskus2 porce
mletý sušený koriandr1 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Dost bylo povánočního lenošení a dojídání zbytků – je čas si zase něco uvařit.

Kuřecí prsa si vydatně posolíme, opepříme a poklademe lístky citronového tymiánu. Pod kůží si uděláme takovou kapsičku, do které vložíme máslo tak aby se nám maso nevysoušelo a zůstalo tak hezky šťavnaté. Pod kuře dáme na kostičky na krájené jablko, baby fíky a nakrájený pórek, papričky a vše zalijeme jablečným ciderem. Pečeme na 180 stupňů asi hodinu a půl. První 45 minut máme pekáč zakryt víkem nebo alobalem a na druhou půlku pečení víko sundáme a kuře pečlivě poléváme. Jako přílohu jsem ke kuřeti zvolila náš oblíbený kus kus. Uvaříme si vodu, kterou osolíme a přidáme koriandr a olej. Jakmile voda začně vařit nasypeme požadované množství kus kusu a vypneme plamen a jen hrnec zaklopíme a necháme cca 10 minut kus kus odstát. (Dělejte dle návodu) Pak nezbývá než popřát dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno