Pažitka
Název:

Domácí lučina z tvarohu a zakysané smetany


Domácí lučina z tvarohu a zakysané smetany


Ingredience:
Ingredience:
měkký tvaroh2 ks
zakysaná smetana2 ks
sůl špetička
Postup přípravy:

Tato lučina je vynikající, chutná, pevná, hustá a používám ji i do krémů místo mascarpone i na pečivo a do pomazánek. 

Zkoušela jsem lučinu i z jogurtu, ale tato mě nadchla více, protože má perfektní hustou konzistenci. Už bez ní nemůžeme být (smích).

V misce promícháme tvarohy se smetanami. Do cedníku dáme utěrku, vyklopíme do ní obsah misky a vše vložíme do hlubší nádoby. Necháme odkapat 24 hodin přikryté v lednici.

Nahoře je pak hustá a čistá lučina. Na rozdíl od té jogurtové je hustá a v této konzistenci vydrží dlouho.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno