Pažitka
Název:

Domácí máslové sušenky


Domácí máslové sušenky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka200 g
třtinový cukr (moučkový)80 g
máslo110 g
střední vejce1 ks
vanilkový extrakt pár kapek
nastrouhaná limetková kůra1 lžička
himalájská sůl špetka
Postup přípravy:

Jako vánoční dárek jsem od kamarádů dostala krásný embosovaný váleček. K jeho vyzkoušení jsem se ale dostala až v únoru. To je pěkná ostuda. Ale jak se říká, lepší někdy, než nikdy. A tak jsem se pustila do domácích máslových sušenek, které potěší nejen vaše blízké, ale i nečekanou návštěvu.

Do blenderu si dáme třtinový cukr a umixujeme ho na moučkový.
V míse si smícháme mouku, cukr, změklé máslo, vejce, vanilkový extrakt, kůru a sůl. Vše dáme zpracovat do kuchyňského robota.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 2 hodiny do lednice vychladit.
Po uplynutí doby chlazení, vyjmeme těsto z lednice a vyválíme. Vykrajujeme tvary dle své libosti, můžete použít i embosovaný váleček nebo razítka na sušenky.
Pečeme na pečícím papíře cca 10 minut na 170 stupňů.

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno