Pažitka
Název:

Domácí MÜSLI s čokoládou a kokosem


Domácí MÜSLI s čokoládou a kokosem


Ingredience:
Ingredience:
vločky (ovesné, žitné, pšeničné, špaldové, pohankové...)500 g
med150 g
voda100 ml
ořechy120 g
rozinky nebo brusinky120 g
sušené ovoce (papája, pomelo, zázvor...)50 g
bílý sezam30 g
kokos - plátky50 g
kvalitní hořká čokoláda50 g
Postup přípravy:

Máte rádi müsli? Určitě zkuste to domácí. Je výborné a víte co v něm je.

Co si do něho dáte je čistě na vás. Tady ale máte recept na takové, jaké máme rádi doma.

Jestliže máte rádi nějaké sušené ovoce, tak si ho přidejte. Pokud vám nechutnají rozinky, tak si dejte brusinky a jestli máte rádi kokos, tak to udělejte jako já.

Kupte celý ořech, nakrájejte a v troubě usušte.

Mějte ale na paměti, že vločky a třeba foukaná rýže mají tvořit větší podíl. Ovoce a čokoláda jsou pouze na dochucení.

Kokos sušte v pootevřené troubě na pečícím papíře na 100°C .

Barva by měla zůstat téměř bílá. Jen sem tam může plátek mít narůžovělou barvu.

Med tedy metličkou důkladně rozmíchejte s vodou a přidejte všechny suroviny, krom kokosu a čokolády. Promíchejte a dejte na vyšší plech na pečení.

Směs není nějak výrazně mokrá, ale každý kousek by měl být obalen medovou vodou.

Dejte do trouby na 150°C a pečte, dokud nebude mít müsli krásně hnědou barvu a vločky neztratí svou syrovou chuť.

Po vytažení z trouby (pokud chcete) promíchejte s kousky hořké čokolády a pokud máte, tak i s burisony, cornflaky, kokosem a podobně.

Pak už jen stačí nechat vychladnout, dát do sklenice a na snídani si pochutnat.

Výborné je müsli v jogurtu, mléce a nebo třeba i rostlinném mléce jako je kokosové a nebo mandlové. V těchto dvou to máme nejraději. 

Kombinací je ale spousta a jaké zvolíte suroviny v přípravě müsli a nebo s čím si ho dáte nechám čistě na vás.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno