

| Ingredience: | |
| hladká mouka | 500 g |
| olivový olej | 5 cl |
| čerstvé kvasnice | 20 g |
| vlažná voda | 300 ml |
| sůl | 3/4 čaj. lžička |
| čerstvé oregáno | 1 hrstička |
| čerstvá bazalka | 1 hrstička |
| čerstvý tymián | 1 hrstička |
| čerstvý rozmarýn | 1 hrstička |
| krájené černé olivy | 1 hrst |
| ořechy dle chuti | 1 hrstička |
Tento chléb chutná výborně jen s olivovým olejem, nebo pro středoevropany s máslem. Můžete ho taky dle libosti naplnit ala hamburger. U nás to bylo třeba grilovanou krkovicí, mozzarellou, cuketou a pestem z grilovaných paprik. Věřte, že si pochutnáte.
Do vlažné vody dejte lžíci mouky a kvasnice. Nechte kvasnice v teple probrat k životu.. Z mouky, kvásku, oleje a soli vypracujte těsto a nechte minimálně hodinu kynout.
Po hodině na pomoučeném vále zapracujte do těsta olivy a bylinky a z těsta udělejte dva oválné bochníčky. Nechte na plechu kynout dalších 30 min. Pečte v troubě rozehřáté na 220 stupňů přibližně 20 minut. Chleba musí na poklepání zvonit!