Pažitka
Název:

Domácí olivový chléb s bylinkami


Domácí olivový chléb s bylinkami


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka500 g
olivový olej5 cl
čerstvé kvasnice20 g
vlažná voda300 ml
sůl3/4 čaj. lžička
čerstvé oregáno1 hrstička
čerstvá bazalka1 hrstička
čerstvý tymián1 hrstička
čerstvý rozmarýn1 hrstička
krájené černé olivy1 hrst
ořechy dle chuti1 hrstička
Postup přípravy:

Tento chléb chutná výborně jen s olivovým olejem, nebo pro středoevropany s máslem. Můžete ho taky dle libosti naplnit ala hamburger. U nás to bylo třeba grilovanou krkovicí, mozzarellou, cuketou a pestem z grilovaných paprik. Věřte, že si pochutnáte.

Do vlažné vody dejte lžíci mouky a kvasnice. Nechte kvasnice v teple probrat k životu.. Z mouky, kvásku, oleje a soli vypracujte těsto a nechte minimálně hodinu kynout. 
Po hodině na pomoučeném vále zapracujte do těsta olivy a bylinky a z těsta udělejte dva oválné bochníčky. Nechte na plechu kynout dalších 30 min. Pečte v troubě rozehřáté na 220 stupňů přibližně 20 minut. Chleba musí na poklepání zvonit!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno