Pažitka
Název:

Domácí párečky z kuřecího masa, cukety, parmazánu a červené řepy


Domácí párečky z kuřecího masa, cukety, parmazánu a červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
nastrouhaná červená řepa1 lžíce
malá cuketka1/4 ks
malá cibulka1/2 ks
parmazán kousíček
čerstvá máta dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Opět máme domácí párečky z kuřecího masa, které jsem podávala s citronovými bramborami, fazolkami a dipem z jogurtu a rozmačkaných rajčat.

Opět jsem využila mého kuchyňského nožového robota, do kterého jsem naházela rozkrájené kuřecí prsa, cuketku, půlku cibule, kousek parmazánu, mátu, sůl, pepř a nastrouhanou řepu. Mám pytlíček nastrouhané syrové řepy jako nouzovku v mrazáčku. Vše jsem rozmixovala. Mokrýma rukama jsem vyválela malinké šulánky, které jsem postupně zabalila do potravinářské fólie, konce zatočila, utáhla a zavázala buď potravinářským provázkem či kouskem úzké fólie. Vytvořila jsem asi 8 mini párečků z jednoho prsa. V hrnci jsem dala vařit vodu. Až se na dně hrnce začaly objevovat bublinky, vložila jsem balíčky dovnitř. Vařila jsem na mírném ohni cca 20 minut. Scedíme a necháme vychladnout, než rozbalíme. Mezitím jsem si v troubě pekla brambory na olivovém oleji, citronové šťávě a soli. Můžete přidat i rozmarýn. Před dokončením jsem k nim ještě přihodila párečky, ať se pěkně opečou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno