Pažitka
Název:

Domácí paštika z kuřecích jater s brusinkami


Domácí paštika z kuřecích jater s brusinkami


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra500 g
zauzená slanina160 g
větší cibule1 ks
máslo150 g
smetana ke šlehání + 100g máslo100 ml
brusinky1 hrst
červené kvalitní víno na namočení dle potřeby
mletý bobkový list dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
tymián dle chuti
provensálské koření dle chuti
Postup přípravy:

Snadný recept, dle kterého připravíte vynikající domácí paštiku s kuřecích jatýrek, která se hodí jako předkrm, svačina nebo třeba večeře. 

Brusinky namočíme do vína (koňaku) a odblaníme si játra. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme očištěná a jemně pokrájená játra a zprudka je orestujeme. Přisypeme koření. Směs necháme chvíli vychladnout, přidáme smetanu a rozehřáté máslo. Ponorným mixérem rozmixujeme. Nakonec přidáme okapané brusinky, zlehka vmícháme a přisypeme nakrájenou slaninu. Osolíme a opepříme podle každého. Do formy na srnčí hřbet vložíme plátky slaniny. Nalijeme do formy vzniklou paštikovou směs a překryjeme plátky slaniny. Přikryjeme alobalem nebo potravinářskou folií a dáme přes noc do chladu. 
Dala jsem paštikovou směs i do keramických formiček, které jsem vypláchla studenou vodou. Dají se pak dobře vyklopit.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno