Pažitka
Název:

Domácí pizza se špenátem a vajíčkem

vegetariánský recept


Domácí pizza se špenátem a vajíčkem


Ingredience:
Ingredience na těsto:
polohrubá mouka500 g
voda250 g
olivový olej3 lžíce
sůl10 g
cukr10 g
sušené droždí20 g
Na pizzu:
špenát rozmražený listový1 velká hrst
sýr Feta1 hrstka
niva1 hrstka
strouhaná mozzarella1 hrstka
vejce1 ks
sekaná rajčata Pelati1 hrst
sůl1 špetka
oregano1 špetka
prolisovaný česnek1 ks
Postup přípravy:

Asi každý má ten svůj oblíbený recept na Pizzu. I já našla ten svůj a že jsem jich vyzkoušela hodně. Tento je však zaručeně to nej, při tom je to vlastně recept na rohlíky. Jen olej dávám prostě olivový.

Ze surovin na pizzu uhnětu těsto, které nechám asi 30 minut odležet a kynout, klidně až hodinu.
Poté vytvaruji dvě těsta, potřu sekanými rajčaty ala Pelati, případně česnekem a skládám dle libosti sýry. Přidáme i rozmražený listový špenát. Posypeme oregánem, případně můžeme dosolit.

Dám do trouby na 200 stupňů a myslím, že peču 15 minut. Před koncem pečení ještě rozklepnu na pizzu vajíčko a pár minutek dopékám.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Monika Narrath

    zavřít okno