Pažitka
Název:

Domácí rakvičky se šlehačkou


Domácí rakvičky se šlehačkou


Ingredience:
Ingredience:
vejce1 ks
žloutky4 ks
moučkový cukr250 g
vanilínový cukr1 ks
tuk na vymazání formiček
33% smetana250 ml
Postup přípravy:

Rakvičky, to je prostě česká klasika. Mám je moc ráda a věřím, že si ty domácí zamilujete také.

Předehřejeme si troubu na 180 - 190°C. Vejce, žloutky a oba cukry vyšleháme a cukrářským sáčkem plníme těsto do vymazaných formiček do dvou třetin. Rakvičky dáme do trouby, a jakmile vyběhnou, ztlumíme teplotu na 150°C a pomalu dopékáme dalších 30 minut, aby byly uvnitř propečené a na povrchu světlé. Pokud nemáte formičky na rakvičky, můžeme použít košíčky. Po upečení necháme zchladnout a vyklopíme. Před podáváním na ně cukrářským sáčkem nastříkáme vyšlehanou neslazenou smetanu.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno