Pažitka
Název:

Domácí rohlíky


Domácí rohlíky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka500 g
droždí1/2 kostky (12 g)
cukr1 lžička
sůl2 lžičky
barevný drcený pepř špetka
olej6 lžic
vlažná voda250 ml
Postup přípravy:

Není nad čerstvé pečivo a rovnou doma upečené. Pak už jen stačí namazat je čím máme rádi a nebo klidně i jen tak samotné. Jsou prostě vynikající.

Z výše uvedených surovin si zaděláme těsto a necháme 45 minut nakynout. Poté uválíme rohlíky, přendáme na vystlaný plech a necháme 30 minut dokynout pod utěrkou. Rohlíky pomašlujeme osolenou vlažnou vodou a dáme péct do trouby na 18 minut na 190 - 200 stupňů.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno